"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

„Copiii cresc şi cu dragoste, nu numai cu bani” – un proiect de comunicare online între membrii de familie

Silvia Dumitrache

Interviu realizat de Liliana Barbarosie @Radio Europa Libera

Silvia Dumitrache: „În nordul României şi în Moldova sunt zone de o sărăcie alarmantă, unde abandonul şcolar este foarte accentuat, întrucât părinţii sau mama sunt plecaţi în străinătate”.

8b92bf39-ed69-4f1d-9596-3a3605db3935_w987_r1_sCum să aline un puțin dorul de părinţi al micuţilor rămaşi singuri acasă şi invers, s-a întrebat la un moment dat o româncă stabilită de mai mulţi ani la Milano, Italia. Rezultatul a fost un proiect, numit „Te iubeşte mama”, care se desfăşoară de mai mulţi ani şi care s-a soldat cu crearea în România şi Italia a unei răspândite reţele de biblioteci publice care pun la dispoziţia copiilor şi părinţilor internet gratuit pentru comunicarea online. Discutăm în această dimineaţă cu iniţiatoarea şi însufleţitoarea proiectului, Silvia Dumitrache, despre posibilitatea extinderii lui şi în Republica Moldova.

Silvia Dumitrache: „Este un proiect de comunicare online între membrii de familie. Dorim să oferim susţinere…

View original post 1.136 altre parole

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

Informazione

Questa voce è stata pubblicata il settembre 19, 2016 da in Romana/Romeno.
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: