"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

De ce îşi părăsesc copiii părinţii

Oraşul tău / Galaţi De ce îşi părăsesc copiii părinţii: „A devenit, cumva, o modă să-ţi laşi părintele în casă, singur şi amărât“ @Adevarul 6.8.16

” (…) Copiii minori îşi părăsesc părinţii din cauza lipsei de iubire, aceasta fiind una dintre principalele cauze ale fenomenului care ia amploare. (…)

O soluţie pentru a opri înstrăinarea copiilor faţă de proprii părinţi sunt şcolile, care se concentrează mai mult pe comunicarea cu aceştia, pe descoperirea talentelor lor şi aplicarea unui sistem de recompense, decât a unuia care pune accent pe pedepse. Şcolile de acest gen trezesc în copil acele abilităţi pe care le are sau pe care ar putea să le manifeste în viitor ca talente.

646x404O altă soluţie este ca părinţii să fie educaţi cum să-şi crească copii, pentru că marea majoritate o fac acum după ureche. Dacă copilul învaţă la şcoală să comunice, el va avea încă de mic ca şi criterii de bază iubirea, comunicarea, iertarea, ajutorul, dragostea de familie şi cea de ţară. Lipsa iubirii şi a comunicării sunt cauzele pentru care copii deveniţi adulţi şi stabiliţi la casele lor uită de părinţi.  Persoanele de vârsta a treia sunt trimise la centre pentru bătrâni în cazurile fericite, dar cel mai adesea sunt abandonate în propriile locuinţe şi lăsate la mila sorţii.  Copiii  îşi motivează gestul prin faptul că nu mai au timp să se îngrijească de bătrâni, pentru că au, la rândul lor, propria familie sau pentru că au avut de suferit în copilărie şi vor astfel să se răzbune pe părinţi (..)”, concluzionează psihologul Stelian Chivu.

Citeste mai mult: adev.ro/obgwms

Aderati la campania “Comunica zilnic cu copilul tau si asculta ce-ti spune. Comunicarea este importanta pentru parinti si vitala pentru copii!” 

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: