"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

Masa rotundă “Libera circulație a lucrătorilor, efecte asupra familiei și societății”

Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

2016.05.31_ds_mae9799Masa rotundă „Libera circulație a lucrătorilor, efecte asupra familiei și societății”, organizată de Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Asociaţia Femeilor Românce din Italia – ADRI‬. Evenimentul îşi propune lansarea unei dezbateri legate de modalităţile în care instituțiile guvernamentale să vină în întâmpinarea efectelor produse de migraţia economică asupra familiilor rămase acasă, în contextul mobilităţii forţei de muncă.
Printre invitaţi se vor număra reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, Ministerului Muncii Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice şi Parlamentului României. Alături de ei vor oferi puncte de vedere avizate asupra temei în discuție reprezentanți ai Asociației Femeilor Române din Italia, partener în organizare, Agenției Naționale pentru Drepturile Copilului, Salvați Copiii şi Patriarhia Română.

……………

“Este important să organizăm astfel de discuții împreună cu societatea civilă și instituțiile statului care se ocupă de muncă, familie pentru că migrația, în…

View original post 1.766 altre parole

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

Informazione

Questa voce è stata pubblicata il giugno 7, 2016 da in Romana/Romeno.
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: