"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

Apel către părinții din România: Petreceți minimum o oră de calitate zilnic cu copiii voștri

“Dacă nu avem noi subtilitatea de a înțelege ce le lipsește copiilor, e grav. Veți păți cum am pățit eu, acum un an, când am găsit un bilet pe patul meu, seara la culcare, în care copilul îmi făcuse o inimioară, iar dedesubt scria: “Astăzi când mi-ai spus că nu ai timp să vorbești, pentru că ai de lucru, eu doar voiam să stau cu tine”. (…) declarat Andreea Marin.

224x145Președintele ANPDCA, Gabriela Coman, a precizat că, potrivit statisticilor, cele mai multe cazuri de abuz și neglijență față de copii se petrec în familie, abuzul emoțional fiind forma cea mai des întâlnită.

“Am întâlnit situații în care (…) din ce în ce mai mulți copii sună la “Telefonul copilului” nu neapărat pentru a reclama un abuz, un caz de violență. Știm cazul unui băiețel care a sunat de multe ori (…) spunând că nu are cu cine să vorbească. E o situație care, cu siguranță, îți dă de gândit și te zdruncină puțin”, a mărturisit ea.

Directorul general Itsy Bitsy FM, Nadia Tătaru, a precizat că o oră de calitate petrecută zilnic cu copiii ar putea preveni tulburările comportamentale din ce în ce mai răspândite în rândul acestora, inclusiv sindromul ATPC (Angered Temper Choleric Progression, care mai poate fi tradus și ca absența Timpului de Calitate cu Părinții). Ea a atras atenția și asupra faptului că, potrivit unui studiu realizat în 2016, șase din zece copii simt nevoia să petreacă mai mult timp cu părinții, deși doar 24% dintre părinți simt la fel.” Citeste mai mult @Agerpres

Comunica zilnic cu copilul tau si asculta ce-ti spune! www.teiubestemama.it 

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

Informazione

Questa voce è stata pubblicata il aprile 14, 2016 da in Romana/Romeno con tag , , , , , , , .
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: