"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

“Aș fi în stare să nu mănânc nimic, doar să rămână mama cu noi” @Antena 1

Străinătatea desparte copiii de părinții lor, încercarea de a avea un viitor mai bun aduce un dor infinit, iar lacrimile devin o obișnuință pentru micuții care cresc departe de cei care le-au dat viață.

Florin și Ionela sunt doi copii frumoși și sănătoși, dar care au o tristețe vizibilă în ochi. Dorul de mama lor, Virginia, plecată la muncă în Italia, îi apasă. Și-ar dori să o strângă la piept și să-i spună cât de mult o iubesc…

Virginia are grijă de bătrâni, în Peninsulă, ca să strângă bani pentru o casă în care să poată trăi alături de copiii ei. Și-a dorit să le ofere un viitor mai bun, iar pentru asta a fost nevoită să plece departe de ei. Mama lui Florin și a Ionelei a venit la “Am ceva să-ți spun”, la îndemnul lui Claudiu Bleonț, cel de la care echipa emisiunii a aflat de drama copiilor.

S-au întâlnit în platou, iar lacrimile au curs șiroaie pe obrajii lor. Mama și cei doi copii ai ei s-au strâns din nou în brațe. “Aș fi în stare să nu mănânc nimic, doar să rămână mama cu noi”, spune Ionela, cu ochii în lacrimi. “Nu i-a mai mers internetul si nu am mai vazut-o, am vorbit doar la telefon”

Comunica zilnic cu copilul tau si asculta ce-ti spune! http://www.teiubestemama.it @FB

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: