"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

“Te iubeste mama!” @Stirile ProTv

“Te iubeste mama”. Ideea unei romance ii ajuta pe copiii din tara sa tina legatura cu parintii plecati in strainatate @StirileProTv

In timp ce romanii iau calea strainatatii, fortati de saracie, copiii lor ramasi acasa au o singura dorinta, sa revada cat mai des chipul mamei sau pe cel al tatalui.

Multi dintre ei insa, nu au telefon si nici acces la internet. Special pentru ei, o romanca plecata in Italia, a creat un proiect numit ”Te iubeste mama”. Datorita ei, mai multe biblioteci din tara ii lasa pe cei mici sa ia legatura cu ai lor, prin intermediul calculatoarelor.

Denisa are 8 ani si se usuca de dorul mamei. Femeia a plecat in Itala iar copila a ramas cu tatal. Cand nu mai poate Denisa merge la biblioteca din Bizac unde are un calculator. Asa comunica cel mai usor cu cea care a adus-o pe lume.

Denisa Andries (n.r plange): “Tata e acasa dar imi e greu fara mama.”Untitled-11

Datorita bibliotecarilor acesti copii au devenit o mica familie, in care se sprijina unul pe celalalt.

Reporter: Cat de des vii la biblioteca?
Ana Maria Asmarandei: In fiecare zi.
Reporter: Despre ce vorbesti cu mama pe Skype?
Ana Maria Asmarandei: Cand vine si cat sta.
Reporter: Cand iti e cel mai dor de ea?
Ana Maria Asmarandei: Cand e ziua mea.

Ion Asavei, bibliotecar: “Este plin de copii aici si chiar daca este vbiblioacanta ei tot frecventeaza institutia noastra pentru ca prin felul in care am relationat ei s-au apropiat de noi si chiar de parintii lor.”

Este si cazul Andreei crescuta de bunica. A ramas in tara impreuna cu fratele ei.

Andreea Scutariu: “Nu am calculator inca si acolo este bine ca acolo pot sa stau la calculator sa si sa vobescu cu ei.”

Proiectul “Te iubeste mama” a fost ideea unei romance care este si presedintele Asociatiei femeilor Romane din Italia.

10952799_758235057618138_1542707678363440497_n1Silvia Dumitrache, coordonator proiect: “Copiii au nevoie sa si vada parintii pentru ca privirea este asiguratoare si prin ea transmiti emotie si sentimente..”

Prof. Univ. Dr. Daniel David, Psiholog: “Comunicarea are doua componente una verba si una non verbala. Componenta acea combinatie audio video duce la un impact mult mai puternic din punct de vedere psihologic si din punct de vedere emotional in comunicare.”

Astfel de biblioteci care fac parte din proiectul “Te iubeste mama” gasiti in Sibiu si Craiova.

StirileProTv si @Diaspora si Romania

Galerie foto

Citeste si “Sindromul lipsei părinţilor plecaţi la muncă în străinătate”

Adera si tu la Campania “Comunica zilnic cu copilul tau si asculta ce-ti spune!” @FB

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

2 commenti su ““Te iubeste mama!” @Stirile ProTv

  1. Pingback: Associazione Donne Romene in Italia – A.D.R.I. – ADRI – Associazione

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: