"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

Tragedie in Bacau. Un copil de 9 ani s-a spanzurat, dupa ce mama plecase la munca in Germania

arsa_transport_ambulanta_bacau-460x250

Sustine si tu Campania “Comunica zilnic cu copilul tau si asculta ce-ti spune” Comunicarea este importanta pentru parinti si vitala pentru copii – https://www.causes.com/campaigns/42804-comunica-zilnic-cu-copilul-tau-si-asculta-ce-ti-spune

Un copil în vârstă de nouă ani s-a spânzurat, vineri, în grădina unei case din comuna băcăuană Faraoani la doar câteva ore după ce mama lui plecase la muncă în Germania, lăsându-l în grija unei rude.

„După ce am mâncat împreună cu familia, l-am lăsat să se joace cu fiica mea în curte în timp ce mă dusesem la o vecină să cumpăr fasole. Când am venit acasă, după doar câteva minute am întrebat fata unde e verişorul ei. Mi-a spus că s-a dus în grădină. Am crezut că poate vrea să mănânce fructe ori să-şi ia roşii şi castraveţi. L-am găsit spânzurat de copac cu o sfoară. I-am tăiat funia cu un cuţit, l-am pus jos, dar nu mai mişca’, a spus Alina Tamaş, mătuşa copilului, informeaza Agerpres.

Echipajul ambulanţei chemat prin telefonul de urgenţă 112 nu a mai putut salva viaţa băiatului.

Potrivit vecinilor femeii, băiatul, singurul copil al femeii plecate la muncă, „a plâns mult” când şi-a luat la revedere de la mama sa, deşi nu era pentru prima dată când se despărţeau.

De la doi ani el a fost crescut de bunica maternă, mama lui lucrând, pentru a-l întreţine, de mai multe ori în Italia şi Germania. Rudele din Faraoani ar fi urmat să se îngrijească de el până în toamnă, când mama sa ar fi trebuit să revină în România la începerea noului an şcolar.

Anunţată de rude, mama urmează a reveni la Faraoani în cursul zilei de sâmbătă, pentru a-i pregăti înmormântarea.

Sursa: jurnalul.ro

Comunica zilnic cu copilul tau si asculta ce-ti spune! Comunicarea este importanta pentru parinti si vitala pentru copii  https://www.causes.com/posts/958930

Comunica zilnic cu copilul tau si asculta ce-ti spune!
Comunicarea este importanta pentru parinti si vitala pentru copii
https://www.causes.com/posts/958930

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

Informazione

Questa voce è stata pubblicata il luglio 28, 2015 da in Romana/Romeno con tag , , , , , .
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: