"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

Regizorul Sabin Dorohoi povestește la Eurovision dramele familiilor bănățene plecate la muncă ”afară”

Trupa Voltaj și regizorul bănățean Sabin Dorohoi fac echipă pentru a transmite un mesaj cu totul special pe scena Eurovision: drama copiilor lăsați acasă de părinții nevoiți să lucreze în străinătate. Piese “De la capăt”, care va reprezenta România, a fost montată pe imaginile scurtmetrajului de succes “Calea Dunării/Way of the Danube”, proiectul regizorului reșițean premiat la mai multe concursuri.

“De ce mi-ati promis?…De ce nu veniti la vara?…”

Datorită clipului piesei “De la Capăt”, „Calea Dunării” a devenit scurtmetrajul ale cărui imagini au cele mai multe vizualizări dintre toate filmele românești pe canalul Youtube, iar mesajul transmis de film a devenit din ce în ce mai cunoscut.

„Calea Dunării” este singurul film românesc din istorie, ale cărui imagini au fost proiectate în cadrul celui mai important concurs muzical din lume: Eurovision Viena 2015. În timpul desfășurării marelui festival de la Cannes (chiar simultan cu acesta), în cadrul concursului Eurovision Viena, ca parte a imaginii de promovare a României și a trupei Voltaj, pe ecranele sălii Stadthalle din Viena, au fost proiectate in timpul concertului Voltaj, imagini din filmul Calea Dunării.

11071791_10155455217465624_7517355253257040916_n

Clipul piesei “De La Capăt” al trupei Voltaj, reprezentanta României la Eurovision, este format din imagini ale scurtmetrajului sus menționat și întreaga campanie vorbește despre problema migrației forței de muncă și a copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în Europa.

Filmul își dorește să tragă un semnal de alarmă pentru părinții care-și lasă copiii acasă și pleacă în străinătate,

19911_481262095288904_1427237120_n

la muncă, pentru a le asigura acestora un trai mai bun și a fost premiat și la prestigiosul festival de film de la Palm Springs, anul trecut. Cteste mai mult…

Citeste si…

Regizorul Sabin Dorohoi: Mesajul campaniei “De la capăt” trebuie dus cât mai departe

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: