"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

Povestea copiilor români rămași acasă, “De la capăt” @Eurovision

Viena este gazda ediţiei 2015 a concursului Eurovision, care împlineşte 60 de ani de la înfiinţare. Desfăşurat sub motto-ul Building Bridges, concursul de anul acesta reuneşte 40 de participanţi şi delegaţii naţionale.

povestea-copiilor-romani-la-eurovision-400x216

România este reprezentată de formaţia Voltaj cu piesa “De la capăt” şi participă în prima semifinală a concursului, alături de Albania, Armenia, Belarus, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Georgia, Grecia, Macedonia, Moldova, Olanda, Republica Serbia, Rusia şi Ungaria.

Povestea vizuală a melodiei amintește de copiii români rămăși singuri acasă, care își doresc un nou început, alături de părinții lor, aflați în străinătate la muncă.

Startul Săptămânii Eurovision are loc în data de 17 mai în piaţa primăriei din Viena, locul în care este amenajat Eurovision Village, Cartierul General Eurovision. În cadrul concursului european vor avea loc trei evenimente transmise în direct: seminfinalele din 19 şi 21 mai şi finala Eurovision din 23 mai.

Citeste mai mult @Timp romanesc

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

Informazione

Questa voce è stata pubblicata il maggio 12, 2015 da in Artisti romani/Artisti romeni con tag , .
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: