"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

“De la Capat” are un mesaj de mare impact social ce vizeaza copiii singuri acasa

“Speram ca romanii din diaspora sa simta mesajul nostru”

Membrii trupei Voltaj se pregatesc intens pentru finala competitiei internationale Eurovision, care va avea loc in perioada 19-23 mai in Austria. Cu toate acestea, Calin Goia si-a facut putin timp ca sa imi acorde un interviu exclusiv pentru romanii din diaspora. Calin Goia a vorbit pentruBlasting News, despre pregatirile pentru competitia internationala Eurovision, precum si despre melodia De la Capat care are un mesaj de mare impact social ce vizeaza “orfanii albi”, adicacopiii ramasi singuri dupa ce parintii au plecat la munca in strainatate.

voltaj-drumul-spre-eurovision-repetii-8-martie-16

“Ne dorim si speram ca romanii din diaspora sa simta cu adevarat ca mesajul nostru-i vizeaza in mod direct si ca ne-am gandit intotdeauna cat de multe sacrificii fac pentru a le fi bine celor ramasi in tara.” a declarat solistul Calin Goia.

In ce priveste competitia nationala, Calin Goia, considera ca ceea ce i-a diferentiat pe ei de restul participantilor a fost mesajul campaniei “De la capat”, care atinge la suflet milioane de romani din diaspora care au copii lasati acasa.

Trupa Voltaj a participat si anterior la concursul Eurovision, dar de aceasta data motivatia lor este si mai mare, iar membrii Voltaj spera sa aduca Romania pe o pozitie foarte buna si mai mult decat atat sa-si transmita mesajul si dragostea fata de copii.

Ieri a fost lansata varianta finala a melodiei cu care trupa Voltaj va urca pe scena de la Viena, melodia a fost publicata pe pagina oficiala de Facebook a trupei Voltaj si deja se bucura de aprecierea publicului.

Dupa aproape o luna de cand ati castigat competitia nationala Eurovision, cum decurge viata voastra? Cum decurg pregatirile prentru spectacolul de la Viena?

Pregatirile noastre s-ar putea rezuma in cateva cuvinte: repetitii, emisiuni radio sau TV si dezbateri.

Dupa infrangerea din 2003 la concursul Eurovision erati hotarati sa nu mai participati niciodata la aceasta competitie. Ce v-a determinat sa va schimbati hotararea? Cum ati decis sa participati din nou la acest concurs?

Am mai participat o data la Eurovision in 2003, cand am spus ca nu mai mergem niciodata, dar n-am fi mers din dorinta de a concura sau de a avea o piesa care sa fie prima intr-un concurs de compozitie Eurovision. Nu, ne-am dus pentru campania noastra “De la capăt”, ne-am dus pentru ca am considerat ca Eurovision e o ocazie unica de a o mediatiza si de a o duce, speram noi, si dincolo degranite. Beneficiarii vor fi acei copii care au ramas singuri acasa fara parintii lor. Ei trebuie sa stie ca nu sunt singuri. Piesa noastra e o piesamanifest. Ne adresam tuturor si celor care pot sa ajute si celor care mai pot sa rezolve din aceste probleme si eu cred ca avand acest mesaj social in spate, Romania mai poate ocupa un loc mai bun la Eurovisionul mare, pentru ca nu o data s-a vazut ca la Eurovision exista mesaje antidiscriminare care ocupa locuri fruntase tocmai din acest motiv, pentru ca lumea este receptiva la asemenea mesaje.

Nici nu ati apucat bine sa va bucurati de aprecierea publicului cu melodia “De la capat”, si imediat in presa romaneasca au aparut speculatii si acuzatii de plagiat? Cum comentati acest fapt?

Noi credem ca asta a fost doar un motiv pentru a se isca un scandal. Nu a existat editie a Selectiei Nationale Eurovision fara certuri, fara scandaluri si nemultumiri. Ne asteptam la orice, asa ca nu ne-au luat prin surprindere reactiile negative.

Cum vi s-a parut competitia nationala de anul acesta in comparatie cu cea de acum 12 ani cand ati participat pentru ultima data la acest concurs?

Avem numai cuvinte de lauda pentru felul in care au decurs pregatirile show-ului Eurovision de anul acesta. Totul a fost la superlativ!

Cum ati spus mai devreme “De la capat” este o piesa-manifest si incercati sa atragati atentia asupra faptului ca romanii au pe nedrept o imagine negativa in Occident. Cum anume v-a venit ideea acestei piese si de ce ati hotarat sa abordati o tematica sociala?

Campania a venit dupa melodie nu invers. Melodia am compus-o cu baietii de la Deepside Deejays, iar versurile le-am scris pentru copiii nostri si din dragoste pentru copiii nostri. Cand am compus si am lansat piesa si campania “De la capat” nu ne-am gandit ca vom participa la Eurovision. Dar ne-am dat seama ca acest concurs poate sa ne ajute sa facem cunoscuta si la international cauzacopiilor ramasi in tara fara parinti si a parintilor plecati la munca in strainatate pentru a le putea asigura un trai decent.

“De la capat” a emotionat atat barbatii cat si femeile

Sperati ca piesa voastra sa aiba un impact special in randul romanilor din diaspora?

Ne dorim si speram ca romanii din diaspora sa simta cu adevarat ca mesajul nostru-i vizeaza in mod direct si ca ne-am gandit intotdeauna cat de multesacrificii fac pentru a le fi bine celor ramasi in tara.

Cum va ganditi sa imbinati mesajul piesei voastre cu tematica sociala cu ideea de spectacol bazat pe entertainment care e specific Eurovisionului? Oricat de nobile ar fi intentiile voastre, nu va e teama ca veti parea prea seriosi printre ceilalti concurenti?

Vom aduce un mesaj serios, dar vom avea grija ca show-ul in sine sa fie unul spectaculos si emotionant in ceea ce ne priveste. Si sunt convins ca daca la aceasta piesa, cand am lansat-o in Romania, au fost barbati care au plans, nu numai fete si femei, sunt convins ca nici cei din Europa nu vor ramane reci la piesa si la mesaj.

Credeti ca in cadrul concursului Eurovision ar trebui promovate mai mult trupele care au in spate si mesaje sociale puternice?

In ultimii ani s-a pus mai mult accentul pe mesaj, decat pe valoarea muzicala a pieselor.

Ati mai avut ocazia de a concerta la Viena in trecut? Aveti fani in randul austriecilor?

Nu am mai cantat pana acum la Viena. In randul prietenilor nostri de pe Facebook, avem multi romani care locuiesc in Austria si posibil prin intermediul lor muzicanoastra ajunge si la unii austrieci.

In videoclip-ul piesei voastre sunt secvente din scurtmetrajul lui Sabin Dorohoi. Cum v-a venit ideea videoclipului?

Prin intermediul celor de la Deepside Deejays l-am cunoscut pe Sabin Dorohoi. El este regizorul filmului din a carui pelicula s-au extras imagini pentru videoclip. Cand am vazut imaginile filmului am inteles ca se potrivesc perfect cu melodia noastra si ne-am dat seama ca dragostea fata de copii se poate extinde si poate deveni un mobil in sine, iar piesa se poate referi la dragostea pentru copii in general.

Ce parere aveti despre trupele cu care a trebuit sa concurati in cadrul competitiei nationale? Exista vreo melodie care v-a atras atentia? Daca nu ati fi fost concurenti, voi ce melodie ati fi ales?

Sincer, suntem constienti c-am avut o concurenta foarte puternica. Toate piesele au fost bune si aveau potential de Eurovision, dar credem ca ceea ce ne-a diferentiat pe noi de restul a fost mesajul campaniei “De la capat”.

Aveti vreun mesaj special pentru cititorii nostri, pentru romanii din diaspora, care sa-i determine sa va sustina la competitia de la Viena?

Sa nu va temeti niciodata s-o luati DE LA CAPAT!

Citeste si  “De la capăt”, relaţia copil-părinte, mesaj universal

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

2 commenti su ““De la Capat” are un mesaj de mare impact social ce vizeaza copiii singuri acasa

  1. Pingback: “All over again” è più di una canzone, è un manifesto | "Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

  2. Pingback: Dragoste de parinte | "Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

Informazione

Questa voce è stata pubblicata il aprile 7, 2015 da in Marturii con tag , , , , .
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: