"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

“De la capăt”, relaţia copil-părinte, mesaj universal

Piesa este un manifest, un semnal de alarma asupra tuturor copiilor lasati in urma de catre parintii plecati la munca in strainatate. Acum, trupa Voltaj, prin participarea la Selectia Nationala Eurovision, vor sa duca mesajul campaniei la nivel international.

Piesa “De la capăt” e despre relaţia copil-părinte @TVR

In urma cu doi ani regizorul resitean Sabin Dorohoi facea un scurt metraj, Calea Dunarii, cu povestea copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in stainatate. Inspirata de filmul lui Sabin Dorohoi, trupa Voltaj a facut o piesa, De la Capat, care acum va reprezenta Romania in finala Eurovision de la Viena.

“De la capăt”, mesaj universal

“Eu am copii şi nu sunt în situaţia să fiu plecat departe de copiii mei şi cu toate acestea în momentul în care a fost produsul terminat şi am văzut videoclipul şi am ascultat melodia recunosc că am plâns. Cred că se referă la relaţia copil-părinte. Dacă esti părinte, te pui în postura acelui părinte şi n-ai cum să rămâi insensibil”, spune artistul.

Mesajul piesei a impresionat duminică seara  atât publicul, cât şi juriul. Cei de la Voltaj au strâns aproape 5 mii de voturi din partea publicului, ceea ce le-a adus 12 puncte. Şi din partea juriului au primit tot punctaj maxim şi au fost declaraţi câştigători.

Trupa Voltaj va merge la Viena în luna mai pentru ca piesa “De la capăt” să ajungă la milioane de europeni.

Artiştii români îşi propun să schimbe imaginea negativă pe care o au românii în unele ţări occidentale. Ei vor să arate că românii muncesc din greu în străinătate ca să asigure un trai decent copiilor lăsaţi acasă.

Te iubeste mama @Causes

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Un commento su ““De la capăt”, relaţia copil-părinte, mesaj universal

  1. Pingback: “De la Capat” are un mesaj de mare impact social ce vizeaza “orfanii albi” | "Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: