"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

Întreabă-ți copilul!

Tu când ți-ai întrebat ultima oară copilul ce vrea și cum se simte?

“Eu n-am avut parte de bani, copilul meu nu va simți lipsa asta”. “Eu n-am reușit să termin medicina, copilul meu va fi medic.” Îți sună cunoscut? Crezi că ai o gândire sănătoasă? Crezi că e bine să-i creionezi viitorul fără să-l întrebi? Fără să ții cont de dorințele lui? Nu, nu este. Iată de ce:

shutterstock_180226826-300x200

1. Copiii nu simt lipsa banilor așa cum crezi tu.
Ai rămas însărcinată, ești destul de tânără și stai cam prost cu banii, așa că te pregătești de luptă, scoți toate armele din buzunare și te pregătești să cucerești lumea. Copilul are nevoie de bani, de un viitor mai bun, de o casă, de o mașină. Perfect. Dar mai ai timp de educația lui? Mai ai timp să-l întrebi în fiecare zi dacă a zâmbit? Sau ce l-a făcut fericit? Ai mai avea timp să-l înveți că e în regulă să sufere? Poate că da, poate că nu. Neglijarea este considerată de către psihologi o formă de abuz și în acest caz se clasifică și privarea de atenție, grijă și afecțiune.

2. Copiii nu au datorii față de tine.
Faptul că nu ai avut timp sau că nu ți s-au așezat planetele astfel încât să ai o carieră de succes sau să ajungi să locuiești în cine știe ce țări exotice nu înseamnă că trebuie să-ți dirijezi copilul într-o direcție pe care ți-ai fi dorit-o pentru tine. Are dreptul să fie fericit, iar fericirea lui nu are legătură cu ce te-ar face pe tine să te simți împlinită.

3. Copiii înțeleg mai mult decât îți imaginezi.
Înțeleg mai mult decât crezi și uneori lucrurile mărunte pentru tine sunt o adevărată tragedie pentru ei. Așa că întreabă-ți copilul. Întreabă-l cum se simte. Întreabă-l ce crede. Întreabă-l ce părere are și ce ar alege. E important să-i acorzi atenție și încredere. (continua @Totul despre mame)
Cauza “Te iubeste mama!” @Facebook 

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

Informazione

Questa voce è stata pubblicata il febbraio 11, 2015 da in Romana/Romeno.
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: