"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

“Un zambet pentru mama mea” Mihaela Tanasa @Biblioteca Popricani

Comunicarea este importanta pentru parinti si vitala pentru copii http://www.teiubestemama.it

“Un zambet pentru mama mea” e povestea copiilor care cresc cu parintii plecati departe, la lucru in tari straine…”

E si povestea lui Sebastian. Tatal plecat la lucru in Italia, sufera un accident de munca si din motive financiare comunicarea dintre ei devine foarte dificila.
Timid, dar cu zambetul pe buze, copilul intra in bibliotea si privind spre calculatoare intreaba cu speranta in glas daca poate sa vorbeasca cu tatal sau… De atunci, in fiecare zi la pranz, dupa ore, Sebastian avea “intalnire” cu parintele de departe.
Intr-o zi il aduce si pe fratele lui mai mic, David. Vorbind la microfon, auzeam fara sa vreau conversatiile lor. Erau atat de emotionante, era atata dor in cuvintele copilului…
Povestea are un final fericit. Tatal lui Sebastian se intoarce acasa, odata cu Mos Craciun, spre fericirea copiilor. Dupa cateva zile, a venit la biblioteca cu un buchet de flori. A dorit sa imi multumeasca pentru ca l-am lasat pe Sebastian sa vorbeasca cu el. A fost unul dintre cele mai frumoase momente din cariera mea de bibliotecar!
Mihaela Tanasa @Biblieca Popricani
Un zambest pentru mama mea @FB Causes

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

Informazione

Questa voce è stata pubblicata il luglio 19, 2014 da in Marturii, Video con tag , , , .
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: