"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

COMUNICAT: Directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, ambasador onorific al proiectului ”Te iubește mama!”

agerpres-logo_normal-ro-tag
Alexandru Giboi, Directorul General al AGERPRES, a devenit ambasadorul onorific al proiectului “Te iubește mama!”, iniţiat de Asociaţia Femeilor Românce din Italia (ADRI).

Acest proiect se derulează în cadrul Programului Național Biblionet, fiecare copil putând să folosească aplicația Skype, disponibilă în biblioteci, pentru facilitarea comunicării audio-vizuale cu părinții lui, ce lucrează în diferite țări ale Uniunii Europene.
Alexandru Giboi
“Sunt onorat să accept propunerea făcută de Asociația Femeilor Românce din Italia, aceea de a fi ambasador onorific al unui proiect frumos, precum este ”Te iubește mama!”, mai ales pentru că este vorba despre facilitarea comunicării între copii și părinți. Copiii sunt cel mai de preț dar pe care îl primim în această viață și este datoria noastră, a tuturor, să îi sprijinim în momentele dificile pe care, vrând-nevrând, le traversează. Parinți sau nu, trebuie să întelegem nevoile copiilor, pentru că ei sunt viitorul nostru, al societăţii, al ţării. Aşadar, sunt fericit pentru că pot ajuta copiii, alături de AGERPRES și Asociaţia Femeilor Românce din Italia”, a declarat Alexandru Giboi.

Despre ADRI

Asociația Femeilor Românce din Italia a fost infiiţată în mai 2011 şi are drept scopuri principale favorizarea integrării femeilor și a comunității românești în realitatea italiană, prevenirea şi diminuarea numărului de sinucideri şi cazuri sociale în rândul copiilor rămaşi în România, îmbunătăţirea vieţii psiho-emoţionale a copiilor şi tinerilor prin comunicarea cu părinţii lor.

Despre AGERPRES

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informaţii echilibrate, cu caracter imparțial, şi de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii şi instituțiile din țară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior. Din 1927, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, cât şi fluxul documentare.

Pentru mai multe informaţii:
Biroul Comunicare si Relaţii Internaţionale
e-mail: comunicare@agerpres.ro
Tel: 021.207.61.47

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Un commento su “COMUNICAT: Directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, ambasador onorific al proiectului ”Te iubește mama!”

  1. Pingback: COMUNICAT: Directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, ambasador onorific al proiectului ”Te iubește mama!” | ADRI

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: