"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

Lipsa sotiei, plecata la munca in Italia, i-a luat mintile unui barbat din Brasov.

Lipsa sotiei, plecata la munca in Italia, i-a luat mintile unui barbat din Brasov. Acesta si-a injunghiat fiul si s-a sinucis


Poveste tragica in Brasov, pusa pe seama faptului ca multi romani pleaca din tara, in cautarea unei vieti mai bune. Un barbat si-a injunghiat fiul de 14 ani si s-a sinucis.

Gestul de neinteles al unui barbat din Brasov

Baiatul a reusit sa ceara ajutor, iar doctorii l-au salvat. Tatal sau amenintase de mai multe ori ca isi va pune capat zilelor daca sotia lui, aflata la munca in Italia, nu se intoarce acasa.
Din pacate, a adunat atata ura si furie in suflet incat n-a mai judecat limpede, iar miercuri-noapte si-a distrus familia.
In toiul noptii, barbatul de 39 de ani si-a injunghiat baiatul, in timp ce acesta dormea. Pana sa se dezmeticeasca, adolescentul de 14 ani avea rani grave. S-a luptat pentru viata lui si cu ultimele puteri a fugit din casa si a cerut ajutor.
Ilona Kovacs, vecina: “Eu cand am iesit, el era deja in poarta si l-am chemat inauntru si l-am intrebat ce s-a intamplat, dar nu spunea nimic, spunea doar ca ma doare, ma doare”.
In timp ce oamenii incercau sa il ajute pe baiat, tatal lui si-a luat viata. Adolescentul a ajuns in bratele medicilor.
Familia in care s-a intamplat nenorocirea a fost candva fericita. Tatal era un zugrav priceput, care avea de lucru, iar sotia lui muncea in Italia ca sa le ofere copiilor tot ce-si doreau. Cei doi frati au rasplatit pe deplin eforturile parintilor. Adolescentul mergea la liceu in Brasov, iar sora lui mai mare este studenta.
Irina Polgar, vecina: “Ea lucra in Italia si le trimitea in fiecare luna bani si pachete si mancare si de toate. Mai saptamana trecuta le-a trimis la copii pachet.”
Dar barbatul nu mai suporta sa fie departe de sotia lui si a inceput sa fie tot mai furios. Situatia a devenit si mai tensionata dupa ce barbatul, in varsta de 39 de ani, s-a intors de curand din Italia, unde a stat trei luni la sotia lui. A inceput sa bea si a amenintat de mai multe ori ca isi ucide copiii si pleaca si el pe lumea cealalta, daca ea nu vine acasa.
Si adolescentul era macinat de dorul de mama lui, iar asta s-a vazut si la scoala.
Directorul Scolii Generale Ormenis: “Fata de scoala primara a avut o decadere enorma.”
Medicii au vesti bune: copilul va scapa cu viata. Mama lui trebuie sa se intoarca din Italia sa-l ingrijeasca si sa-si ingroape barbatul.

Sursa: Pro TV

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: