"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

“Ii e foame, ii e frig si e singur.”

“Tu stii ce mai fac parintii tai?”. Statul isi bate joc de generatia ai carei copii trimit in tara 3 miliarde de euro pe an

La 82 de ani, Neculai Cazacu, traieste singur, imobilizat la pat, intr-o casa batraneasca. Are copii, dar sunt plecati departe. Ii trimit bani, si-l viziteaza uneori, dar nu se pot muta cu el.
Autoritatile care ar trebui sa-l ajute, ridica din umeri, spunand ca nu poate fi dus la azil, pentru ca e nedeplasabil. Niciun ministru nu s-a gandit, pana acum, la o strategie, asa ca, astazi, nimeni nu stie cu exactitate cati batrani mor parasiti, in casele lor.
Pe una din ulitele satului Liteni, pe dreapta, intr-o casa veche il gasim pe Neculai Cazacu. Singur. Departe de copiii lui care, fie s-au mutat la oras, fie au plecat la munca, in strainatate. In Italia.
Paula Herlo: “De cand nu l-ati mai vazut?”
Neculai Cazacu: “De vreo trei ani nu poate veni”

61468938
…..
“Civilizatia unei societati, se masoara in calitatea tratamentului si serviciilor pe care le ofera batranilor, o societate care marginalizeaza batranii e o societate cruda si dezumanizata, o societate care ii trateaza, ii iubeste, aceasta e o civilizatie model, pe care noi vrem sa o construim!”, a declarat sora Ricardia Lazari.
Ignorandu-i pe ei, statul isi bate joc de trecut si mai ales condamna la umilinta o generatie de parinti ai caror copii au trimis, numai anul trecut, in Romania peste 3 miliarde de euro.
Nu se pot intoarce in tara lor care nu le ofera nimic. Si-au construit acolo vieti noi, in care parintii lor nu se regasesc. Fie pentru ca nu se pot adapta altor meleaguri fie pentru ca pur si simplu nu-i pot lua la ei.
Autoritatile au insa obligatia de a stii de ei si de-ai ajuta sa-si poarte ultimii ani din viata cu demnitate.
Citeste articolul integral PRO TV

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: