"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

IAMAlina dedica “Langa tine” tuturor mamelor din lume

Ca in fiecare duminica stateam langa telefonul din casa si asteptam nerebdatoare sa sune.
La un moment dat suna si potrivit “mitului” precum ca “daca lasi sa sune de mai multe ori se aude mai bine”, astept vreo cateva secunde apoi raspund. Erau parintii mei.
In fiecare duminica aceeasi poveste, iar daca se intampla sa ma sune in timpul saptamanii era mare bucurie.
Am crescut cu bunicii apoi o perioada cu matusa mea, iar in ultimul an de liceu alternand la randul lor s-au intors si parintii pentru a ma sustine in schimbarea si cresterea mea ca om.

Dupa liceu mi-am luat zborul singurica in mare parte datorita curajului dat de tatal meu si rabdarea invatata de la mama.
Recunosc ca mi-ar fi placut sa-i am aproape in mai multe momente importante di viata mea, dar ambitia si vointa de a avea o viata mai buna ne-au dat curaj sa mergem inainte.
Totusi momentele in care nu au fost prezenti au trecut si nimeni nu poate intoarce timpul inapoi. Doar telefonul era singura sursa de a ne simti aproape chiar si pentru cateva momente.
Dar acum stim cu totii ca un computer si o telecamera pot darama acest zid al distantei, unele momente importante sau chiar mici banalitati pot fi impartasite in timp real cu cei dragi.
As vrea sa–i spun pe aceasta cale mamei mele ca o iubesc si cred ca a facut un lucru curajos chiar daca dureros si ca nu am considerat-o niciodata vinovata de distanta care ne-a despartit.
Alina Chelaru cu mama De asemenea tuturor mamelor care zi de zi sacrifica timpul si emotiile pentru copiii lasati acasa cu speranta ca viitorul pentru ei va fi unul mai bun, va spun ca sunteti Mame Perfecte, iar intr-o zi ei vor intelege si vor aprecia orice gest pe care-l faceti in acest moment.
Pana atunci trebuie sa construim ceva util pentru a apropia,chiar si virtual, mama de copilul lasat in tara. De aici mi-a venit si ideea de a compune melodia “Langa tine” ce va fi lansata in ianuarie pe platforma digitala Itunes, iar castigurile de pe urma vanzarilor vor fi donate proiectului “Te iubeste mama”, proiect foarte drag mie deoarece inca o data dragostea si pasiunea unei mame a invins.

581193_523067287772022_1817326028_n
Alina CHELARUhttp://www.iama-lina.com/

Multumim Alinei Chelaru pentru implicare, sustinere si generozitate, si nu in ultimul rand pentru bucuria pe care ne-a facut-o acceptand sa devina Ambasador al proiectului “Te iubeste mama!” – http://www.teiubestemama.it

IAMALINA A COMPUS O PIESĂ PENTRU MAMELE PLECATE LA MUNCĂ ÎN ALTE ȚĂRI

Stabilită de 11 ani în Italia, în dorința de a se realiza pe plan profesional, tânăra cântăreața IamAlina cunoaște foarte bine cum este să locuiești departe de părinți și de familie.
“După liceu, mi-am luat zborul singurică, ajutată de curajul insuflat de tatăl meu și de răbdare, învățată de la mama. Mi-ar fi plăcut să îi am pe părinții mei aproape în multe momente importante din viața mea, dar ambitia și voința de a avea o viață mai bună, mi-au dat curaj să merg înainte.


Telefonul era singura sursă de a ne simți aproape chiar și pentru câteva momente. În ziua de azi, știm cu toții că un computer și o cameră video pot dărâma acest zid al distanței, unele momente importante sau chIamAlinaiar mici banalități pot fi împărtășite în timp real cu cei dragi”, povestește Alina Chelaru, al cărei nume de scenă este IamAlina.
Gândindu-se la miile de mame care își sacrifică timpul și emoțiile pentru copiii lăsați acasă în speranța că viitorul lor va fi unul mai bun, IamAlina a compus piesa “Lângă tine”, ce va fi lansată pe 15 ianuarie la Roma, pe platforma digitală Itunes.
“Sunteți Mame Perfecte, iar într-o zi copiii voștri vor înțelege și vor aprecia orice gest pe care l-ați făcut pentru ei. Până atunci, trebuie să construim ceva util pentru a apropia, chiar și virtual, mama de copilul lăsat în țară.” De aici a pornit ideea de a compune melodia “Lângă tine”, a mai arătat Alina Chelaru.

Fonte: http://www.iclara.ro/iamalina-a-compus-o-piesa-pentru-mamele-plecate-la-munca-in-alte-tari/

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

2 commenti su “IAMAlina dedica “Langa tine” tuturor mamelor din lume

  1. Pingback: IamAlina lanseaza “Langa tine” @Roma, piesa dedicata tuturor mamelor din lume | "Te iubeste mama" ("La mamma ti vuole bene")

  2. Pingback: IamAlina & “Langa tine” pentru mamele din intreaga lume | "Te iubeste mama" ("La mamma ti vuole bene")

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: