"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

“Comunicat de presă – Europarlamentar PSD Claudiu Ciprian Tanasescu despre copiii afectaţi de migraţia economică a părinţilor

Bruxelles, 22 Octombrie 2013

Europarlamentarul Claudiu Ciprian Tănăsescu salută dezvoltarea proiectului ‘Te iubeşte mama!’ iniţiat de către Associazione delle Donne Romene în Italia – ADRI, acţiune concretă de susţinere a coeziunii familiale. Acest proiect îşi propune facilitarea comunicării audio-vizuale gratuite între copiii rămaşi în România şi părinţii acestora aflaţi la muncă în Italia.

Scopul principal este acela de a preveni şi diminua numărul de cazuri sociale în rândul copiilor rămaşi în România (www.teiubestemama.it).

Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea vieţii psiho-emotionale a copiilor, a mamelor/părinţilor, a persoanelor care rămân acasă, susţinerea rolului parental şi al familiei la distanţă, cât şi reducerea abandonului şcolar şi menţinerea legăturii cu limba şi patria materne, precum şi integrarea romanilor în viaţa socială şi culturală a ţării de adopţie.

Spaţiul şi mijloacele tehnice necesare sunt puse la dispoziţie de către bibliotecile publice din România (www.anbpr.org.ro) care au aderat la Programul Biblionet (www.biblionet.ro) şi la proiectul ‘Te iubeşte mama!’ şi de către bibliotecile, asociaţiile şi parohiile româneşti din Italia care au aderat deja sau urmează să se alăture proiectului.

Eurodeputatul PSD îşi propune să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a comunităţii asupra fenomenului copiilor lăsaţi singuri în România ca urmare a plecării părinţilor la muncă în străinătate şi să contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care trăiesc departe de ţară, precum şi la conştientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, comunicarea fiind importantă pentru părinţi şi vitală pentru copii.

Pe această cale doreşte să solicite sprijinul pentru transformarea site-ului http://www.teiubestemama.it într-un portal de comunicare între diaspora romană şi România, deschizând, în acest mod, calea informaţiei, a socializării, a comunicării active, care să ofere posibilitatea menţinerii legăturilor fireşti între membrii unei familii şi să ofere comunităţii româneşti păstrarea legăturilor cu patria-mamă – http://www.familiaonline.it

Proiectul se bucura de patronajul Ambasadei Italiei la Bucureşti, de cel al Consulatului General al României la Milano, de patronajul AIB, ADRI având încheiate acorduri de parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi cu Primăria oraşului Milano.
bambini-computer
Eurodeputatul PSD considera că este momentul ca în România să se ia atitudine cu privire la acest fenomen naţional. Este impresionant faptul că mii de copii din România sunt afectaţi de migraţia economică a părinţilor. Este necesar să ne unim forţele şi să ţinem familia românească unită chiar şi la distanţă. Este dreptul fiecărui copil să se bucure de afecţiunea familiei şi consider că acest proiect face acest lucru posibil.

Astăzi 21 octombrie la 15,30 a avut loc lansarea oficială a proiectului ‘Te iubeşte mama!’ în provincia Siena care a acordat patronajul acestei acţiuni, fruct al colaborării între Provincia Siena, Biblioteca degli Intronati, A.D.R.I. şi Asociaţia ‘Rumeni a Siena e amici’. În cadrul acestuia, comunitatea românească va beneficia de posibilitatea de a comunica audio-vizual gratuit cu familia rămasă în România, beneficiind şi de asistenta de specialitate. http://www.provincia.siena.it/News/Al-via-il-progetto-La-mamma-ti-vuole-bene.

Mă bucura foarte mult să văd dezvolatrea acestui proiect în Italia şi doresc pe această cale să o felicit pe doamna Silvia Dumitrache pentru munca depusă. Părinţii au un rol crucial în dezvoltarea sănătoasă a copiilor lor. Nimeni şi nimic nu poate înlocui părinţii pentru un copil. Comunicarea frecventa între părinţi şi copii duce la dezvolatrea unei relaţii puternice de încredere şi respect între aceştia. O comunicare eficienţa este esenţială pentru a nu lăsa loc apariţiei sentimentelor profunde de tristeţe şi nesiguranţa sau sentimentului de a nu fi iubit, de a fi parasit de parinti.”
Biroul de Presă PSD

http://www1.agerpres.ro/comunicate/2013/10/22/comunicat-de-presa-europarlamentar-psd-claudiu-ciprian-tanasescu-11-28-36

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: