"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

Consulatul General al Romaniei la Milano @ “A casa da soli”

Duminică 22 septembrie 2013, la inițiativa Asociației Femeilor Românce din Italia (Associazione delle Donne Romene in Italia), președinte Silvia Dumitrache s-a organizat prezentarea unui film documentar a cărui conținut tratează istoriile tragice a unor copii rămași în țară, în grija bunicilor sau a unui singur părinte, celălalt aflându-se la muncă în străinătate.
film11
Documentarul durează 55 de minute și a fost realizat de Ionuț Cărpătorea cu sprijinul postului de televiziune RAI3.
Au participat reprezentanți ai mediului asociativ străin din Milano, reprezentanții Consulatului General al Ecuadorului din Milano, consulul general al României, George Bologan și consulul delegat pentru relația cu comunitatea românească, Ecaterina Petre.
Din partea autorităților italiene a luat parte asesorul pentru politici sociale, Pierfrancesco Majorino.
Filmul a fost prezentat în cadrul proiectului ”Te iubește mama”, promovat de Asociația Femeilor Românce din Italia, a cărui finalitate este să faciliteze contactul dintre copiii aflați în România și părinții din străinătate via Skype la sediile bibliotecilor comunale din cele două țări, astfel încât să aibă acces și persoanele care nu beneficiază de tehnologie informatică la domiciliu.

În luarea de cuvânt, consulul general, a menționat că episoadele prezentate sunt o parte a realității lumii contemporane, nu doar a societății românești, copiii fiind sensibili și reacționând emoțional și în cazurile separării părinților. Cauza derapajelor emoționale, a subliniat șeful oficiului consular, este și lipsa afecțiunii într-o lume tot mai mult înseamnată de egoismul social, filmul responsabilizându-ne mai mult față de cei cu probleme sociale.
De asemenea, au fost prezentate istorii de succes ale copiilor români și proiecte de modernizare a școlilor din zonele rurale ale României prin achiziționarea de computere și organizarea de cursuri și programe de învățare a utilizării tehnicii informatice.
Fonte: http://milano.mae.ro/local-news/1196

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: