"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

Mii de copii dâmboviţeni, „abandonaţi” de părinţii plecaţi în străinătate

copii

Sursa:2904 copii din Dâmbovița, cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate, figurau în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în trimestrul IV al anului 2012. Cei mai mulți dintre aceștia provin din Pucioasa, 289, Pietroșița, 200 şi Moreni, 282, cifre în scădere dacă ne raportăm la datele din 2011, când în Moreni, 322 de copii aveau părinţi plecaţi în străinătate, iar 198 în Pucioasa, la Pietroşiţa datele fiind aceleaşi.
Reprezentanţii DGASPC spun, însă, că numărul copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în afara ţării este, probabil, mai mare pentru că, deşi părinţii au obligaţia de a informa primăriile de domiciliu în grija cui îşi lasă copiii, acest lucru nu se întâmplă mereu. Aşa că datele oferite de DGASPC în baza informaţiilor primite de la primăriile dâmboviţene nu sunt ce reale.
În plus, aceste cifre diferă şi de cele ale Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, potrivit căruia, 5302 elevi dâmboviţeni au, în prezent, părinţi plecaţi în străinătate, deci o cifră mult mai mare, având în vedere şi că aici sunt incluşi numai copii de vârstă şcolară.
Potrivit informaţiilor oferite de inspectorul şcolar Mihaela Anton, cei mai mulţi copii provin din sectoarele Pucioasa, Găeşti şi Târgovişte.
Conform datelor oferite de Cerasela Gurgu, purtător de cuvânt al DGASPC Dâmboviţa, din cei 2904 copii, cei mai mulţi au vârsta curpinsă între 14 şi 17 ani (938) şi 10-13 ani (967), dar sunt cifre îngrijorătoare şi pentru celelalte categorii de vârstă. Astfel, 526 de copii cu vârsta între 7 şi 9 ani au rămas în grija bunicilor sau a altor rude, la fel ca alţi 420 de copii cu vârsta între 3 şi 6 ani şi 52 de copii cu vârsta între 1 şi 2 ani.

Sursa: http://www.gazetadambovitei.ro/homes-a-gardens/6560-mii-de-copii-dambovieni-abandonai-de-prinii-plecai-in-strintate

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: