"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

Ursuleţul de pluş este pentru copii aproape la fel de important ca mama

URSULET_241
Transformarea societăţii de tip occidental într-una care predispune la singurătate este cu atât mai vizibilă la studierea atentă a comportamentului generaţiilor viitoare. Psihologii spun, de pildă, că jucăriile de pluş au ajuns să aibă un rol extrem de important în dezvoltarea copilului. Aceasta se află pe locul doi în topul obiectelor şi persoanelor la care copiii ţin cel mai mult, imediat după mamă, cu toate că uneori o poate depăşi ca importanţă, este rezultatul unui studiu recent citat de Mirror.

Rolul ursuleţului de pluş în viaţa copilului este acela de a-l ajuta pe acesta să depăşească momentele de singurătate, absenţă şi frică, dar îl învaţă, în acelaşi timp, cum să se autoliniştească, devenind mai încrezător în sine, matur şi mai independent. Astfel, pentru copil, ursuleţul nu este doar o jucărie, ci un prieten.

Tot farmecul jucăriei se duce, însă, dacă o speli. Dr. Miriam Stoppard susţine că, oricât de murdar, urât mirositor şi prăfuit ar fi ursuleţul de pluş, odată curăţat el îşi pierde valoarea, rupându-se astfel legătura dintre acesta şi copil. În urma acestei acţiuni, copilul rămâne singur în faţa problemelor născute din singurătate sau separare. De aceea, nici un copil nu ar trebui judecat, oricât de ponosită este jucăria sa dragă.

„Puterea jucăriei“ nu se pierde uneori nici după ce copilul creşte. Adesea, susţine dr. Stoppard, adulţii care se mută din casa părintească sau din locuinţa unde şi-au petrecut cea mai mare parte a copilăriei îşi iau ursuleţul de pluş cu ei. Acelaşi lucru se poate întâmpla şi atunci când adultul îşi schimbă locul de muncă.

Sursa: http://www.eazi.ro/stiinta-tehnica/ursuletul-de-plus-este-pentru-copii-aproape-la-fel-de-important-ca-mama

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

Informazione

Questa voce è stata pubblicata il luglio 17, 2013 da in Romana/Romeno con tag , , , , .
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: