"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

Ce se intampla cu copiii ai caror parinti pleaca in strainatate. Autoritatile, depasite de situatie

Autoritatile se declara incapabile sa rezolve o durere surda si o drama apasatoare: cea a copiilor abandonati de parintii plecati la munca, in strainatate.
download (1)
video: http://stirileprotv.ro/stiri/social/ce-se-intampla-cu-copiii-ai-caror-parinti-pleaca-la-munca-autoritatile-depasite-de-situatie.html

61279805
http://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3552586
Ramasi ai nimanui, foarte multi au crescut fara un model in viata, iar acum au probleme uriase. Unii dintre ei sunt victime ale unor anturaje dubioase ori au grave tulburari de comportament.
Numai in judetul Iasi, peste 2.000 de copii duc dorul sfasietor al ambilor parinti plecati de ani buni in strainatate. Multi dintre ei erau de-o schioapa cand au fost lasati in grija bunicilor, iar acum, ajunsi adolescenti, la varsta critica, au nevoie de ai lor sa ii ajute si sa-i inteleaga.
Este si cazul unui baiat de 14 ani. Era in primul an de scoala cand si-a condus cu privirea tatal. Doar mama lui mai vine, cateva zile pe an, din Italia. A crescut practic singur, iar bunicii lui recunosc ca l-au scapat din mana.
Bunicul: “Niciodata nu l-am vazut scriind, niciodata nu l-am vazut invatand…”.
Si mai grav este ca parintii lui s-au despartit. Durerea l-a facut pe copil sa se revolte.
Maria Torcatoru, asistent social: “Lipsa tatalui s-a observat intr-un copil care acum este in clasa a VII-a. Nu asculta nici de bunica, nici de bunicul, la scoala lipseste, este razvratit”.
In incercarea de a-l ajuta, asistentii sociali au sunat-o in Italia pe mama lui.
Banii nu suplinesc, insa, absenta parintilor. Multi dintre minorii ai caror parinti sunt de ani buni departe de ei pot ajunge chiar in pragul delicventei.
Catalin Luca, psiholog: “La acesti copii, din cauza acestei separari, problemele se complica odata cu cresterea in varsta”.
Si mai grav, in anumite cazuri, unii dintre acesti copii ar putea fi scosi din familie.
Tiberiu Bantas, purtator de cuvant DGASPC Iasi: “Specialistii directiei pot interveni pana la a fi luati in plasament si parintii pot fi decazuti din drepturile parintesti”.
In toata tara, zeci de mii de copii sunt in acest pericol.

Sursa: PRO TV – http://stirileprotv.ro/stiri/social/ce-se-intampla-cu-copiii-ai-caror-parinti-pleaca-la-munca-autoritatile-depasite-de-situatie.html

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

Informazione

Questa voce è stata pubblicata il giugno 6, 2013 da in Marturii, Video con tag , , , , , , , .
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: