"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

Povesti adevarate din Biblioteca Oraseneasca Segarcea (II)

f
Prima intalnire

Fabio este un copil de 10 ani cu privirea vioaie, dar, uneori, putin trist. Este firesc sa fie asa. Mama lui se afla la munca in Italia si, desi aceasta vine in fiecare vara acasa, Fabio ii simte mereu lipsa. Invatatoarea lui povesteste ca atunci cand are sedinta cu parintii, Fabio totdeauna spune : “Va rog sa o scuzati pe mama, dar nu poate veni…este in Italia”. Parca ar purta el intreaga vina ca mama sa a trebuit sa plece la munca departe de casa.
Il iau de mana pe Fabio, ma indrept cu el intr-un loc mai retras si il intreb: “Vrei sa o vezi pe mama ta?” Speriat, priveste in jur si intreaba nedumerit: “Cum, unde este? de ce nu a venit acasa?” Ii zambesc, il linistesc si incep sa-i vorbesc despre modul in care ar putea sa se intalnesca cu mama lui pe skype, la biblioteca … Asa a inceput Fabio sa vina frecvent la biblioteca.
Prima intalnire dintre Fabio cu mama sa m-a impresionat profund… Am deschis calculatorul, am intrat pe skype, ne-am conectat…si, deodata, Fabio imbratiseaza calculatorul spunand : “Mami, mami ce bine imi pare sa te vad!”… lacrimile incep sa curga si aici si acolo… Fabio ba rade, ba plange… iar mama lui este toata numai un zambet! Despre ce au vorbit ? Nu conteaza! Aveau multe de povestit, de intrebat, de aflat…
Sesiunea s-a terminat, Fabio ramane putin ingandurat… “- Ce-i Fabio, de ce esti trist?” “- Nu sunt trist, dar sunt putin suparat…” “- De ce?” intreb mirata.

“- Pentru ca nu am stiut mai inainte de skype-ul asta, d-aia!”

Sanda Barbu si Mirela Mirut, bibliotecare Biblioteca Oraseneasca Segarcea

http://www.causes.com/actions/1744698-povesti-adevarate-din-biblioteca-oraseneasca-segarcea

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

Informazione

Questa voce è stata pubblicata il aprile 16, 2013 da in Marturii con tag , , , , , .
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: