"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

Seniorii și calculatorul – video

Dorinţa de a naviga pe internet, de a ţine pasul cu ştiinţa şi de a vorbi online cu copiii plecaţi în străinătate. Toate acestea i-au determinat, anul trecut, pe 321 de vârstnici clujeni să se înscrie la cursurile gratuite de utilizare a calculatorului. Luna aceasta, Biblioteca Judeţeană Octavian Goga a primit o nouă serie de cursanţi.

seniorii_si_calculatorul

Punctuali şi dornici să îşi impresioneze copiii plecaţi în străinătate, nouă seniori au început în această săptămână seria de cursuri care să-i iniţieze în tainele calculatorului şi ale internetului.

“Care este partea cea mai dificilă a acestui curs?” – reporter
“Prima zi e cea mai dificilă pentru că atunci îi cunosc, atunci văd fiecare ce ştie şi în momentul în care încep să lucreze şi îmi dau seama că nu ştiu să ţină mouse-ul în mână, în momentul acela îmi dau seama că trebuie să o iau de la zero şi mă reorganizez, după prima zi încep să se înveţe.” – Ramona Pandelea, formator curs

“Dorinţa de a mă informa o dată şi a doua oară, necesitatea de a comunica cu copiii din Germania.”
“Îi aveţi plecaţi acolo demult?” – reporter
“Da, de foarte multă vreme şi după experienţa prietenelor mele, comunicarea prin internet este cât se poate de eficientă şi de plăcută în acelaşi timp.”

“Dorinţa de a naviga pe interent, de a fi în pas cu ştiinţa, nu este limită de vârstă pentru dorinţa de a şti câte ceva.”
“Până acum aveaţi vreo cunoştinţă de calculatoare?” – reporter
“Absolut nimic, soţul meu avea, avem multe rude plecate în străinătate şi dorim să vorbim zilnic, să aflăm şi despre Skype, să ne vedem, să ne auzim.”

“Foarte puţine, doar ce m-am jucat aşa acasă şi am încercat, să văd dacă reuşesc ceva, mai mult am vrut să învăţ să îl pornesc şi să îl opresc, ca în auto, să pleci şi să opreşti, nu mergi la infinit.”

“Îmi plac toate persoanele care participă la aceste cursuri, pentru că sunt persoane care nu doresc să îmbătrânească pur şi simplu, doresc să cunoască, să abordeze lucruri noi, la o vârstă la care alţii doar îngrijesc nepoţii şi atât, sau nici măcar atât.” – Simona Floruțău, formator curs

Cursul organizat de Biblioteca Judeţeană „Octvian Goga” este gratuit. Întâlnirile durează două ore în fiecare zi, timp de o săptămână.

Sursa: http://www.transilvanialive.ro/article/seniorii-%C8%99i-calculatorul

Join “Te iubeste mama!”: http://www.causes.com/actions/1730090-parinti-online-cu-copiii-plecati-in-strainatate-video

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și sa promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Un commento su “Seniorii și calculatorul – video

  1. Pingback: “Am nevoie sa comunic cu copilul meu”: Parinti online cu copiii plecaţi în străinătate – video | Blog Fundatie

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: