"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

A ajuns la a doua tentativă de SINUCIDERE la numai 14 ani. Suferințele inimaginabile ale unei COPILE maltratate

Mama e plecată la muncă în Italia, iar tatăl bea și o bate cu sălbăticie. O rudă a violat-o, iar fata a încercat să-și ia zilele. A fost internată și a recidivat. Acum, a ajuns într-un centru pentru minori.

O copilă de 14 ani a încercat să-şi pună capăt zilelor de două ori după ce a fost violată chiar de vărul tatălui. Fata este traumatizată şi de familie, fiind bătută în mod repetat de propriul părinte. Imediat după viol, acesta a dat-o cu capul de perete reproşându-i că a ajuns târziu acasă. Psihologii spun că fata are un puternic sentiment de culpabilitate.

Copila provine dintr-o familie destrămată din Belceşti, iar în ultima perioadă a locuit cu tatăl, consumator de alcool şi destul de violent. Mama este mai mult plecată, munceşte în Italia, aşa că fata nici nu a avut cu cine să vorbească despre ce i s-a întâmplat. Mai mult, chiar în seara în care a fost violată, tatăl a bătut-o crunt pe motiv că a ajuns acasă prea târziu.  Fetei i-a fost prea frică să îi spună despre viol, a ţinut totul în ea pentru mai multe zile, după care s-a confesat unor prietene din sat.

Violatorul este chiar vărul tatălui, un tânăr de 22 de ani din Belceşti. Coşmarul fetei a început în vara anului trecut, imediat după ce a terminat liceul. Era în centrul satului cu mai multe fete când lângă ea s-a oprit taică-su și vărul Valentin Marghiol.

Erau ambii pe un motoscuter, tatăl a început să ţipe şi să o înjure pentru că a plecat de acasă fără să îl anunţe. A încercat chiar să o lovească şi atunci a intervenit violatorul, care i-a propus să o ducă acasă cu motoscuterul ca să scape de furia tatălui. Fata a acceptat cu seninătate, numai că, pe drum, bărbatul a început să îi facă avansuri. S-a speriat şi i-a cerut să o ducă înapoi la barul în care tatăl se cinstea. Ghinionul fetei a fost că acesta s-a enervat şi mai tare când a văzut că s-a reîntors, a încercat din nou să o bată, iar fata, ruşinată de gestul tatălui, a acceptat să fie dusă acasă de Valentin Marghiol.

De data aceasta, violatorul a mers până la capăt. A dus fata pe un izlaz de lângă sat, a bruscat-o şi a violat-o. „I-am spus tot timpul să mă lase în pace însă m-a ţinut cu forţa şi m-a lovit”, a spus fata conform Bună Ziua Iaşi.

Imediat după viol, tânără a avut parte de o altă traumă. Abia intrată pe uşă, a fost luată la bătaie cu sălbăticie de tatăl supărat că a ajuns prea târziu acasă. A dat-o cu capul de pereţi, a făcut-o în tot felul, până când fata a reuşit să-i scape din mâini şi s-a refugiat în spatele unei fântâni din curte. A reintrat în casă doar după ce acesta a adormit şi nu a avut curajul să îi spună ce i s-a întâmplat nici a doua zi.

Abia după câteva zile fata a povestit unor prietene din sat prin ce a trecut. Aşa a ajuns şi la urechile mamei, care s-a reîntors din Italia şi a făcut plângere la Poliţie. Numai că, între timp, agresorul a plecat şi el din ţară. Abia săptămâna trecută tânărul a fost arestat preventiv. Nu a recunoscut violul, a spus că fata a întreţinut raporturi sexuale de bunăvoie.

Între timp, minora a încercat să se sinucidă de două ori. A înghiţit mai multe pastile, a fost internată la Spitalul de Psihiatrie Socola, iar după ce s-a întors acasă a încercat din nou să îşi pună capăt zilelor. A fost salvată şi a doua oară, iar acum este internată într-un centru pentru minori. Psihologii spun că este puternic traumatizată şi că se simte vinovată de tot ce i s-a întâmplat.

Irina Marinescu

Citiţi mai mult: A ajuns la a doua tentativă de SINUCIDERE la numai 14 ani. Suferințele inimaginabile ale unei COPILE maltratate – Din ţară > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/a-ajuns-la-a-doua-tentativa-de-sinucidere-la-numai-14-ani-suferintele-inimaginabile-ale-u-1012207.html#ixzz2Ct1dsQPT
EVZ.ro

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

5 commenti su “A ajuns la a doua tentativă de SINUCIDERE la numai 14 ani. Suferințele inimaginabile ale unei COPILE maltratate

 1. Monica Hadti-Pop
  novembre 22, 2012

  Nespus de trist!
  Vinovati sunt parintii,nicidecum fata!
  Legile sunt f proaste,cu privire la aceste cazuri!

 2. olivia
  novembre 22, 2012

  si ce se face in ro in asemenea cazuri? cum se face ca fata nu este protejata intr un camin, departe de ai sai? cine se ocupa de acest caz? care psihologi, ai cui? ce spun asistentii sociali, politia? stiri din astea spectaculare fara o verificare detaliata ne am cam saturat, nu sintem chiar o republica bananiera indraznesc sa sper!

  • Fata se afla intr-un camin deja, politia a intervenit, cum au facut-o de altfel si psihologii si medicii.
   Va sugerez sa cititi stirea integrala, link-ul de accesat il gasiti la “Cititi mai mult:”
   Multumim pentru interventie si pentru implicare.

 3. claraandre34
  novembre 23, 2012

  draga mea…………. gandeste-te ca viatza e frumoasa si merita traita………. de ce nu vrei tu sa-i faci o surpriza mamei tale, adica sa inveti, sa ajungi o doamna, sa ai un serviciu, o familie, etc. …… sa-i arati ca ai fost capabila sa te descurci singura, in viatza, ca ai fost puternica, ca ai facut fatza greutatilor de care te-ai lovit………. poate ca te si casatoresti si-i vei darui mamei tale un nepotzel! Haide, draga mea…… ai incredre in tine si doar in tine, ca te vei descurca in viatza asta grea, e-adevarat………. nu fi trista, ca vei reusi sa te descurci, pentru ca esti o fata trecuta prin viatza, lovita de greutati……….. ai incredere in tine, in puterea ta de a reusi si o vei face! Nu astepta ajutor de la nimeni, caci esti o fata puternica si te vei realiza in viatza, chiar daca-ti va fi greu! Stiu bine ce-ti zic! Te pup, Clara, Timisoara

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: