"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

DIGI24/„Te iubeşte mama!”. Drama copiilor cu mame plecate la muncă în străinătate

La sfârșitul lunii iunie a fost lansat proiectul „Te iubeşte mama!”, care îşi propune facilitarea comunicării audio-vizuale gratuite prin Skype, între copiii rămaşi în România şi părinţii plecaţi la muncă în Italia.

Proiectului „Te iubeşte mama!” este conceput şi coordonat de către Silvia Dumitrache și este realizat sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucureşti, Consulatului General al României la Milano şi de cel al Asociaţiei Italiene Biblioteci (AIB).

Proiectul „Te iubeşte mama!” îşi propune facilitarea comunicării audio-vizuale gratuite prin Skype, între copiii rămaşi în România şi părinţii plecaţi la muncă în Italia. Spaţiul şi mijloacele tehnice necesare vor fi puse la dispoziţie de către bibliotecile publice din România și din Italia care au aderat la Programul naţional Biblionet al Fundaţiei IREX.

Scopul principal este acela de a preveni şi diminua numărul de ucideri, sinucideri şi drame sociale în rândul copiilor rămaşi în România, aşa numiţii “orfani albi” (orfani bianchi). De asemenea, proiectul urmăreşte îmbunătăţirea vieţii psiho-emoţionale a copiilor lăsaţi acasă şi a mamelor (părinţilor) plecate, cât şi a familiilor lor, în sens larg.

Documentarul “Singur acasă, o tragedie românească“ – inspirație pentru proiectul „Te iubeşte mama!”

Ideea realizării acestui proiect i-a venit Silviei Dumitrache după vizionarea documentarului “Singur acasă, o tragedie românească“ (regizor: Ionuţ Cărpătorea, producător şi imagine: Sorin Manu), care arată drama copiilor cu mame plecate la muncă în Italia, care văd rezolvarea problemelor lor într-un gest disperat – suicidul.

Preşedintele Comitetului ONG-urilor Italiane cu activitate în România – C.I.A.O. România, Francesco Aloisio, a precizat că în România sunt de la 150.000 până la 400.000 de copii lăsaţi singuri acasă sau în grija cuiva.

“Este o cifră enormă, care ne arată cât de mare este drama imigranţilor şi copiilor lor. Nu este uşor să pleci de acasă, laşi mereu ceva sau pe cineva în urma ta. Nu este corect să-i lăsăm singuri cu problemle şi suferinţele lor. Autorităţile publice şi societatea, în general, trebuie să-şi asume responsabilitatea morală şi civilă faţă de aceste familii”, a declarat Francesco Aloisio.

http://www.digi24.ro/stire/Te-iubeste-mama-comunicare-mai-usoara-intre-copiii-din-Romania-si-parintii-din-Italia_31977

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: