"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

Proiectul “Te iubeste mama!” pe site-ul Consulatului General al Romaniei la Milano

Proiectul ”Te iubește mama”, dedicat mamelor românce aflate în Italia a căror copii se află în țară, a fost prezentat sâmbătă 30 iunie 2012 la sediul Consulatului General al României de la Milano la orele 11.00.

Inițiativa aparține Asociației Femeilor Românce din Italia, președinte Silvia Dumitrache, şi  îşi propune facilitarea comunicării audio vizuale gratuite prin Skype, de la bibliotecile publice care au aderat la Programul Naţional Biblionet al Fundaţiei IREX, între copii rămaşi în România şi  părinţii acestora, aflaţi la muncă în Italia.

Dott.Tiberiu Mugurel Dinu, Consulul General al Romaniei la Milano

Se urmăreşte prin acest program, îmbunătăţirea vieţii  psiho-emoţionale a copiilor şi a mamelor/părinţilor.

Având în vdere că în România acest serviciu este deja operativ, la această întâlnire s-au identificat soluţiile din Italia, în colaborare cu Primăria Milano, Biroul Bibliotecilor Publice milaneze și Asociația Românilor din Italia cu sediul la Milano, președinte Romulus Popescu.

Pentru o primă perioadă începând din 18 iunie părinţii doritori vor putea vorbi cu copii lor din România, prin serviciul gratuit de videoconferinţă după cum urmează :

ZIUA

ORA

BIBLIOTECA

ADRESA

TELEFONUL

Luni 14 -16 Gallaratese Via Quarenghi 21 02 884 64270
Maţi 14 -16 Baggio Via Pistoia 10 02 884 65804
Miercuri 14 -16 Gallaratese Via Quarenghi 21 02 884 64270
Joi 14 -16 Crescenzago Via Don Orione 19 02 884 65808
Vineri 14 -16 Fra Cristoforo Via fra Cristoforo 6 02 884 65806

Interesatii sunt rugaţi să contacteze Biblioteca din zona unde locuiesc, pentru a se programa la o videoconferinţă de 30 de minute.

http://milano.mae.ro/local-news/974

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: