"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

Proiectul Te iubește mama – câștigător în programul Fundației Vodafone “Voluntar de profesie”


La sfârșitul lunii iunie, Fundația Vodafone a anunțat oficial câștigătorii programului ”Voluntar de profesie”, între care se numără și proiectul „Te iubește mama!”. Prin acest program, Fundația Vodafone oferă posibilitatea de a lucra într-o organizație non profit, celor care și-au dorit dintotdeauna să ajute categoriile defavorizate din România.

 

„Prin inițiativele ONG-urilor și ale societății civile, instituția voluntariatului câștigă din ce mai mult teren și în România. Recent, Fundația Vodafone a selectat 14 proiecte inedite ce vizează ameliorarea unor probleme sensibile ale societății actuale. Suntem onorați că proiectul Te iubește mama!, în care ANBPR este parte, s-a numărat printre finaliști. În felul acesta, ANBPR poate veni, prin intermediul bibliotecilor publice, în sprijinul copiilor fără posibilități care pot relua legătura cu părinții lor, aflați la muncă în Italia”, a declarat Ioana Crihană, Director Executiv al ANBPR.

Ideea proiectului Te iubește mama! a pornit de la o realitate cutremurătoare privind numărul dramatic de copii români – victime ale migrației forței de muncă în străinătate. Deși acest fenomen are o incidență foarte mare în România, nu au existat, până la acest moment, programe naționale de combatere sau limitare a efectelor migrației asupra copiilor și familiior acestora. În etapa pilot, județele implicate în proiect vor fi: Satu-Mare, Neamț, Gorj și Dolj.

„Prin programul Voluntar de profesie, Fundația Vodafone asigură voluntarilor salarii și cheltuieli administrative, timp de șase luni, în perioada septembrie 2012 – martie 2013. Beneficiind de acest sprijin financiar, îmi văd împlinite, în același timp, un vis și o promisiune. Visul de a ajuta copiii aflați în dificultate și promisiunea că, deși am plecat din țară în urmă cu nouă ani, voi ajuta românii de pretutindeni să rămână solidari, indiferent de destinația unde au ales să trăiască. Este admirabil că Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR a înțeles necesitatea acestui demers și a acceptat să sprijine implementarea proiectului”, a declarat Silvia Dumitrache, câștigător al programului „Voluntar  de profesie”, ediția 2012.

 

Despre Te iubeste mama!: Proiectul Te iubește mama susține dialogul permanent dintre orfanii migrației și părinții aflați în străinătate și promovează crearea unei rețele de comunicare complexe, cu implicarea bibliotecilor publice, a ONG-urilor responsabile de această problematică, precum și a autorităților publice din România și Italia.

 

Despre Fundaţia Vodafone România: Fundaţia Vodafone România este o organizaţie non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă de operaţiunile comerciale ale companiei. De la înfiinţarea sa, în anul 1998, Fundaţia Vodafone România a susţinut sute de programe în beneficiul copiilor, bătrânilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilităţi şi al victimelor calamităţilor naturale.


Proiectul Te iubește mama – câștigător în programul Fundației Vodafone “Voluntar de profesie”


http://anbpr.org.ro/index.php/tiri-/35-tiri/481-proiectul-te-iubete-mama-catigtor-in-programul-fundaiei-vodafone-qvoluntar-de-profesieq.html

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

Informazione

Questa voce è stata pubblicata il luglio 11, 2012 da in Romana/Romeno con tag , , , , , , , .
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: