"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

Te iubeste iubește mama!”, lansat la Consulatul General al României de la Milano

Sâmbătă, 30 iunie,  a avut loc, la Consulatul General al României la Milano, lansarea oficială a  proiectului „Te iubește mama!”, un parteneriat ADRI-ANBPR-IREX, care se bucur[ de patronajul Ambasadei Italiei la București, al Consulatului General al României la Milano și de cel al Asociației Italiane a Bibliotecilor (AIB).

Această idee de proiect a atras, de asemenea, susținerea Comune di Milano/Sectorul Biblioteci și a Asociației Românilor din Italia – Milano (A.R.I.) și beneficiază de susținerea Primăriei din Milano, Departamentul Politici Sociale.

La lansarea oficială a proiectului „Te iubește mama!” au fost prezenți invitați din cadrul asociațiilor și structurilor interesate de problematica migrației, precum și reprezentanți din sfera socială, politică și administrativă din România și Italia.


http://www.anbpr.org.ro/blog/?p=1340

Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

Sâmbătă, 30 iunie, ora 11:00,  în incinta Consulatului General al României la Milano s-au întâlnit două popoare, două culturi, două limbi diferite, unite de un scop comun – implementarea Proiectului „Te iubeşte mama!”, conceput şi coordonat de către Silvia Dumitrache, proiect care se bucură de patronajul Ambasadei Italiei la Bucureşti, Consulatului General al României la Milano şi de cel al Asociaţiei Italiene Biblioteci  (AIB).

În parteneriat cu Primăria din Milano/Sectorul Biblioteci, Asociaţia Românilor din Italia – Milano (A.R.I.), Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Fundatia IREX România – Biblionet şi cu Societatea de TelecomunicaţiiDIGIMobil, beneficiind de susţinerea Primăriei din Milano, Departamentul Politici Sociale şi Asociaţia Bibliotecarilor din Italia (AIB), Asociaţia Femeilor Române în Italia (A.D.R.I.) în persoana Silviei Dumitrache a organizat lansarea oficială a Proiectului „Te iubeşte mama!” la care au luat parte invitaţi din cadrul asociaţiilor şi structurilor menţionate, membri din sfera socială, politică şi…

View original post 1.425 altre parole

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

Informazione

Questa voce è stata pubblicata il luglio 4, 2012 da in Foto, Rassegna stampa, Romana/Romeno con tag , , , , .
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: