"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

Ambasada Italiei la București sprijină obiectivele proiectului “Te iubește mama”

PDF Imprimare Email
Luni, 21 mai a.c., Ambasada Italiei, prin persoana Excelenței Sale Mario Cospito, Ambasadorul Italiei la București, a acordat patronajul său proiectului Te iubește mama. Declarația de sprijin semnată de înaltul demnitar reprezintă un semn de apreciere la adresa proiectului și a inițiatorilor săi, precum și de solidaritate față de misiunea acestei campanii, ce urmărește acordarea de asistență orfanilor migrației din România și Italia.”Te iubește mama” este un proiect generos, menit să limiteze efectul dramatic al migrației asupra copiilor abandonați. Pe fondul creșterii exodului de forță de muncă în Italia, România se confruntă astăzi cu un număr crescut de “orfani bianchi”, numele dat de italieni copiilor înstrăinați de familiile lor. Rațiunea acestui proiect este aceea de a facilita comunicarea audio-vizuală, via Skype, între copiii rămași în România și părinții lor, aflați la muncă în Italia. Vorbim de cca 400.000 de copii, care, prin rețeaua bibliotecilor publice din România, au ocazia de a intra în contact cu rudele aflate la sute de kilometri distanță, în peninsulă”, a declarat Silvia Dumitrache, Președinte A.D.R.I. și inițiatoarea acestei cauze.Proiectul se bucură de sprijinul Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR și al Programului Biblionet – Lumea în biblioteca mea. Prin intermediul rețelei naționale de biblioteci publice, mii de copii din România vor putea restabili comunicarea cu  familiile lor, plecate la muncă în Italia.

„Accesul la Internet și echipamentele de care dispun astăzi bibliotecile servesc foarte bine cauzei proiectului. Ne bucură că putem fi de folos miilor de copii rămași singuri acasă sau în grija rudelor, chiar și numai prin stabilirea unei comunicări la distanță. Considerăm că aceste intervenții Skype sunt utile și vor avea efecte benefice asupra psihicului și evoluției ulterioare a acestor copii. Faptul că Ambasada Italiei la București a dat girul său acestei inițiative ne onorează și demonstrează că importanța acestui demers este înțeleasă deopotrivă de România și Italia, egal afectate de acest fenomen al migrației”, a declarat Doina Popa, Președintele ANBPR.

Ambasada Italiei la București apreciază caracterul inovativ al proiectului “Te iubește mama” și consideră că astfel sunt create premisele pentru îmbunătățirea calității vieții românilor din Italia, dar și a familiilor lor din România. În plus, prin ceea ce își propune, “Te iubește mama”  contribuie la întărirea legăturilor socio-culturale dintre Italia și România.

Despre A.D.R.I. : Associazione delle Donne Romene  in Italia – A.D.R.I., organizație de promovare socială fără scop de lucru cu sediul la Milano, care își propune să desfășoare activități cu utilitate socială, oferind suport persoanelor de origine română în special femeilor și familiilor lor, în vederea integrării în societatea italiană, cu o atenție deosebită în păstrarea  legăturilor cu rudele/copiii din țara de origine.

Despre ANBPR: Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) este cea mai reprezentativă organizaţie profesională a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Raţiunea de a fi a acestei organizaţii este aceea de a coagula, într-o formă de asociere pe plan naţional, aşteptările, nevoile şi interesele celor care, prin profesie, preocupări şi atribuţii susţin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei şi a ştiinţelor informării şi documentării.

http://www.anbpr.org.ro/index.php/tiri-/35-tiri/475-ambasada-italiei-la-bucureti-sprijin-obiectivele-proiectului-te-iubete-mama.html

http://www.causes.com/causes/561490-te-iubeste-mama/actions/1655798

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Un commento su “Ambasada Italiei la București sprijină obiectivele proiectului “Te iubește mama”

  1. Pingback: “Te iubește mama” | news4diaspora

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

Informazione

Questa voce è stata pubblicata il maggio 25, 2012 da in Romana/Romeno.
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: