"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

Povestea Andrei….

Povestea Andrei….publicata de  Asociatia Telefonul Copilului, miercuri 28 martie,   ore 16.49

“Numele meu este Andra si am 14 ani. V-am mai sunat, insa nu am avut niciodata curajul sa vorbesc, sa va spun despre ce este vorba…. Eu locuiesc cu tatal meu, sotia lui si bunica. Mama mea este plecata in Italia de 7 ani.. vorbesc rar cu ea la telefon, si mi-e dor de ea.. Sotiei tatalui meu nu ii pasa de mine, nu vorbeste cu mine si ma simt foarte singura.

Am o mare problema.. nu stiu cum sa fac sa ma inteleg mai bine cu tatal meu.. El este foarte aspru cu mine, uneori ma bate tare si mi-e teama sa incerc sa ii spun altceva decat ce vrea sa auda.. De fapt, nu mai reusesc sa ii spun nimic.. Pentru el conteaza doar sa invat bine; intr-o noapte a trebuit sa stau pana la 3 dimineata sa fac un referat pentru scoala, ca sa nu ma bata.

Cand vine de la serviciu, in fiecare seara, ma asculta si imi verifica temele, iar daca am gresit ceva, sau uit ceva, imi arunca toate caietele pe jos si ma obliga sa fac curat si sa o iau de la capat. Iar daca ceva nu merge prin casa, este mereu vina mea si, iarasi ma bate.

Mama mea mai are o fetita, de 9 ani, la care mai merg uneori in vizita, cand ma lasa tata. Pe ea o suna mama mereu si familia ei este buna cu ea.. As vrea si eu sa ma sune mama mai mult si sa ma ia cu ea, dar nu cred ca-i mai pasa de mine prea mult.”

Aceasta este povestea Andrei, un copil singur. Din pacate, la Telefonul Copilului auzim frecvent astfel de povesti triste, ale unor copii tristi, care nu se pot bucura de ceea ce le ofera copilaria altor copii de aceeasi varsta. Ei isi doresc atentie, mangaiere, alinare, isi doresc ca parintii lor sa fie mereu acolo pentru a-i proteja.

 

Iuliana, consultant 116 111

(caz editat pentru pastrarea confidentialitatii)

Sursa:  http://www.facebook.com/notes/asociatia-telefonul-copilului/povestea-andrei/10150687893181855

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

Informazione

Questa voce è stata pubblicata il aprile 30, 2012 da in Romana/Romeno.
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: