"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

Impreună de Craciun – Natale insieme (1-15 decembrie)

  Am intrat oficial în luna cadourilor, luna lui Mos Crăciun ocazie în care e bine sa fim altruiști, sa facem bine acolo unde putem si cu cat putem.

In acest scop naște Campania de solidaritate “Impreuna de Craciun” organizata in perioada 1-15 decembrie de catre:

Asociatia Femeilor Romane din Italia (ADRI Onlus)

Asociatia culturala Floare Albastra

Atlassib –Italia                                                   in colaborare cu:

– Asociatia Spirit Romanesc

– Asociatia Nolimes Onlus

– intreprinzatori privati

Scopul este acela de a sensibiliza opinia publica si solidaritatea romanilor aflați in Italia cu privire la copii aflați in dificultate in Romania.

“Cadourile strânse în cadrul campaniei vor fi trimise in România, la Bacau şi Piatra Neamţ, prin intermediul firmei Atlassib care sponsorizează cheltuielile de transport si vor fi dăruite copiilor  cu ajutorul organizaţiilor  Fundaţia “Melchisedec”, Asociaţia Ovidenia 2005 şi al unor voluntari.” (Crăciun 2011/ Colectă de cadouri pentru copiii nevoiaşi din Bacău şi Piatra Neamţ – Gazeta Românească.

 Cu mic, cu mare, cu puțin cate puțin sa ne alăturăm organizatorilor care doresc: “sa daruiasca printr-un mic gest o bucurie acestor copii cu ocazia sarbatoririi Craciunului.”

  Cei care doresc sa contribuie cu donatii in produse se pot adresa organizatorilor la urmatoarele numere de telefon: Tivoli (328.7433547), Guidonia (327.5310080), Terni (340.4852907). De asemenea, sunt invitate sa colaboreze toate asociatiile din regiuniile Lazio si Umbria.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

R.I.

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

Informazione

Questa voce è stata pubblicata il dicembre 3, 2011 da in Romana/Romeno.
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: