"Te iubeste mama!"/"Mamma ti vuole bene!"

Proiectul “Te iubeste mama!” menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta./Comunicazione audio-visiva a distanza; uno strumento di sostegno alla genitorialità transnazionale: si rivolge alle mamme e ai papà che hanno i figli e la famiglia in un altro Paese, accompagnandoli nel difficile compito di conciliare la vita lavorativa in Italia con le esigenze della famiglia lontana.

Vieţi de “badante”

  Vieti de “badante”:

„Am venit pentru câteva luni, care s-au transformat în câţiva ani; la Botoşani s-au închis aproape toate fabricile, am fost în şomaj, aveam multe cheltuieli cu copii, aşa că am plecat. La început mi-a fost greu, nu ştiam limba, dar locuiam împreună cu fiul meu care a lucrat mereu. Am început să lucrez badante, mereu fără contract de muncă. Angajatorii s-au eschivat mereu. Anul trecut am fost în România să îmi fac o operaţie la ochi şi am plătit integral fiindcă nu mai sunt asigurată. Anul viitor va trebui să merg la control şi dacă va fi nevoie de o altă operaţie va trebui să plătesc din nou”.

“Când gătesc pasta trebuie să am obligatoriu o cârpă în mână cu care să şterg picăturile de abur care curg de la oala de mâncare pe aragaz. Nu ştiu cum am rezistat şi mai rezist fiindcă uneori mă face în toate felurile. Dar îmi aduc aminte că e bolnavă şi că toată casa e plină de camere video, fiul ei urmărind de acasă tot ce se petrece acasă. Doar în baie şi în camera mea nu sunt instalate camere video. De câte ori bătrâna devine violentă sau prea nervoasă vine fiul ei să o calmeze”

“Am vrut şi eu să muncesc în stil european”: <<După o viaţă plină de greutăţi, singură şi departe de casă (cu o mamă ce are probleme de sănătate), vă scriu aceste rânduri, singurul mod de a-mi exprima stările sufleteşti prin care am trecut alături de străini, timp de patru ani.>>

(sursa: http://www.gazetaromaneasca.com)

 

Informazioni su Associazione Donne Romene in Italia - A.D.R.I.

A.D.R.I isi propune să încurajeze și promoveze integrarea românilor în societatea italiană, cu o atenție deosebită la realitatea româncelor si sustinerea drepturilor acestora, de multe ori obligate să-si lase copiii în țară; să contribuie la susținerea coeziunii familiale, la cresterea gradului de constientizare a comunitatii asupra fenomenului copiilor lasati singuri in Romania, in urma plecarii parintilor la munca in strainatate, si sa contribuie la ridicarea factorului de echilibru al persoanelor care traiesc departe de tara, precum și la conștientizarea riscurilor la care sunt supuse persoanele singure, menținerea legăturii vii intre membrii de familie si cu țara si limba de origine. Sustinerea si aplicarea Proiectului "Te iubeste mama!" (c) https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Proiect tutelat de copyright 2011 A.D.R.I. si propone di valorizzare e supportare la condizione femminile, dell’immigrata romena, nella vita familiare e professionale e il suo positivo contributo al processo di integrazione nella società italiana. Tenendo conto della centralità della donna nella famiglia immigrata romena, del suo ruolo fondamentale nell'economia della famiglia e nell'attivazione dei rapporti sociali. Favorire e promuovere l’integrazione degli immigrati romeni nella società italiana, con particolare attenzione alla realtà delle immigrate romene, spesso obbligate a lasciare i figli in patria; Contribuire a mantenere vivo il legame delle immigrate e degli immigrati romeni presenti in Italia con il paese di origine, sostegno alla genitorialità a distanza. https://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/about/ Address adri_milano@live.it Website https://adriassociazione.wordpress.com/ http://www.cuccagna.org/portal/IT/handle/?page=progetti_sportellodonna https://www.facebook.com/AssociazioneDonneRomeneInItalia/?ref=bookmarks

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

Informazione

Questa voce è stata pubblicata il novembre 30, 2011 da in Romana/Romeno con tag , , , .
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: